Groot Vlees/Bbq Vlees

Gezellig samen eten!

Grootvlees op de bbq erg hot op dit moment. Een mooi stuk Bavette of Picanha, lekker langzaam gegaard op een lage temperatuur met een kern van rond de 52C mooi rose. Daar kunt u familie en vrienden blij mee maken. 

Assortiment:

  • T-bone steak: Een steak gesneden van de 2 duurste stukken van het rund, namelijk de entrecote en de ossenhaas. Hij dankt zijn naam aan het T-vormige bot. De T-bone brengt het beste vlees samen!
  • Picanha: Ook wel staartstuk genoemd. Het is een stukvlees wat bij de staart van het rund zit. Het is mooi mals met een mooi randje vet er op. Je kunt het aan het stuk bereiden, maar ook op Braziliaanse wijze. In Brazilie snijden ze het in grootte blokken om het vervolgens aan een spies te rijgen en te grillen. Super lekker!
  • Rib-roast: Of Cote-de-Boeuf is echt een stoer stuk vlees met het bot er nog in. Mooi gemarmerd met erg veel smaak. Het word gesneden van het stuk tussen de hals en de entrecote. Dit is echt mannen vlees, maar vrouwen vinden het ook heel lekker!
  • Rib-eye: Is het zelfde vlees als de rib-roast maar dan zonder bot ook super lekker.
  • Tomahawk-steak: Dit vlees wordt ook gesneden van de rib-roast maar het bot wordt bij dit lang gelaten het lijkt dan op een Tomahawk bijltje vandaar de naam. Erg lekker!
  • Bavette: Ook wel flank-steak genoemt. Het is in Nederland een vergeten stuk vlees uit de vang van het rund maar in Frankrijk niet. Bij de meeste slagers wordt het tot soepvlees of tartaar versneden wat erg jammer is. Het is vrij grof van draad, door dat het veel in beweging is geweest heeft het erg veel smaak. lekker grillen wel mooi rose houden. of een  gevulde rollade van maken.
  • Sukade Steak: Sukade zult u denken das toch om te stoven? ja dat klopt de hele sukade wel omdat daar een stuk zeen in zit. Nu hebben wij de sukade gesplitst dat wil zegen het zeen verwijderd en alle pezen er uit gesneden. Je krijgt dan 2 stukken die je dan kunt bakken als biefstuk. Super mals en smakelijk.
  • Entrecote: Entrecote is eenstuk vleesdatzeerpopulair is ondervleesliefhebbersover de hele wereld. Met zijn vette rand, rijke smaak en malse textuur is het geen wonder dat deze geliefd is op de BBQ
  • Beefhammer: De Beef Hammer is een runderschenkel met een flink stuk bot. Dit recept voor de  BBQ wordt low en slow bereid en levert een heerlijk mals resultaat op

Picanha op Braziliaanse wijzen 

Tomahawk Steak

Bavette Gevuld 

Flat iron Steak rauw

Flat iron Steak bereid